sobota, 8. november 2014

RUŠITEV RIMSKEGA ZIDU - neuspešna a pomembna - november 2009


Peta obletnica neuspešne RUŠITVE RIMSKEGA ZIDU




Ljubljana 2009. Mesto sprememb na kolišču nad kaližem.




"V tem mlamolu so prebivali lazarčki. Niso životarili, a s solatjo jim tudi ni bilo ravno postlano. 
Zdaj ne prebivajo več tam. " Te besede so preroške le za nazaj, torej niso preroške. 



Sprva je kazalo, da bo šlo. Delo je potekalo v ilegali v nočnih meglenih urah.
Orodje smo skrivaj pritovorili peš, kartonasto obeležje za primer neuspeha takisto. Neizprosna esenca kamnitih klad nas je postavila pred gotovo dejstvo, a našega stremljenja ni omajala, to ne.
A smo morali odnehati in pustiti to nalogo pokolenjem zanamcev. 





Literarni obronek ob robu te obletnice. Spodobi se. 


»Smreke, bukve, bori, to so del krone, ki nam odmerja blagodejno senco in pošilja v časih spozabe uničujoče uničujoče žarke žarke.« 

prejšnja mitska pokrajina živi le od prepleta. Smreke , bukve, bori, to so del krone, ki nam odmerja blagodejno senco in pošilja v časih spozabe uničujoče žarke žarke.

mit, ki je nastal s pergamentom… ,Vsevedna roka Gospejina jih bode ponesla kvišku. Roka gospe, ki živi nad grmi, bori, bukvami in smrekami, celo nad topoli. Gospe, ki živi nad krošnjami, nad vsem tem prepletom, nad olesenelo krono stvarstva in nad uničujočimi žarkimi žarki – a je obenem sama preplet. Nekatera ateistična pokolenja lazarčkov so jo imenovala le splet okoliščin, a njenega smotra niso poznala.


In za nameček arhitektonski - še četrta obletnica akcije Piramida na Piramidi. Povračilna, neizprosna, transkontinentalna a še ne zadostna!




Lepo pozdravlja border Guy.

Ni komentarjev:

Objavite komentar